BLOG

Ragyogó haj a hidegebb hónapokban - Tippek és trükkök

2023.11.07 15:15

Ragyogó haj a hidegebb hónapokban

 

Az ősz beköszöntével nem csak ruhatárunkat kell átütemeznünk és megreformálnunk, hanem hajápolási rutinunkat is. A hűvösebb, párásabb időjárás, a fűtés miatti szárazabb levegő és a hidegebb szél mind hatással lehetnek hajunk egészségére és szépségére. A hajápolási rutin során fontos odafigyelni a hidratálásra, a védelemre és az ápolásra. Mutatunk néhány tippet, hogyan maradhat a hajad gyönyörűen ragyogó és egészséges ezekben a hónapokban.

 

 

Ne pánikolj a hajhullástól

Hajlamosak vagyunk megijedni, hogy a szokásostól eltérően ebben az időszakban látványosan több hajunk hullik ki, szinte mindenhol megtalálhatók a hajszálaink a lakásban és emiatt még inkább frusztráló a helyzet. A haj növekedési szakaszai igazodnak az évszakokhoz és ilyenkor következik be a 4. fázis a telogén szakasz után, az elhalás, amikor a legtöbb hajunk kihullik az év során. A normálisnak mondható őszi hajhullás során kb. 60-100 hajszál is kihullik naponta.

Megfelelő sampon és balzsam kiválasztása

Az őszi időszakban a haj szerkezete hajlamosabb lehet a kiszáradásra, ezért fontos a megfelelő sampon és balzsam kiválasztása. Válassz olyan termékeket, amelyek intenzíven hidratálják a hajhosszat, és segítenek megőrizni annak nedvességtartalmát. Ugyanakkor a fejbőrre jellemző a túlzott faggyútermelés, ezért a hidratálás mellett a mélytisztításnak is kiemelt szerepe lesz.

Meleg víz kerülése

Bár ilyenkor a hidegebb időjárás miatt egy forró zuhany látszólag jól esik, érdemes kerülni a forró vizet a fejünkön, mert kiszáríthatja a hajat és a fejbőrt. Inkább válassz langyos vagy enyhén meleg vizet, hogy megőrizd hajad hidratáltságát.

Rendszeres hajvágás

Ez az időszak jó alkalom arra, hogy levágasd a töredezett, roncsolt hajvégeket és frissítő vágást kapjon frizurád. Rendszeres szalonlátogatással megszabadulsz a károsodott hajvégektől, és az alkalmak között pedig fordíts kiemelt figyelmet a hajáplási rutinodra, így hajad egészséges és ápolt marad két látogatás között is.

Hidratáló hajmaszkok és hajvégápoló olajok

A hajápolási rutin részeként érdemes hajmosáskor hidratáló hajmaszkot alkalmazni. Ezek a termékek sampon felvitele után, a nyitott kutikula réteg által mélyen hidratálják és táplálják a hajat, de figyelj rá, hogy megfelelő ideig legyen fent a hajadon.

A hajvégápolás sem maradhat el a teljes rutin utolsó lépéseként, figyelj oda, hogy ha zsírosodásra hajlamos a fejbőröd, akkor tényleg szorítkozz a hajvégekre. A szöszösödés ellen is kiváló lehet, hiszen a fűtés hatására, a sapka vagy sál hordásával elektrosztatikussá válnak a hajszálak.

Hajkötéserősítő termékek bevezetése

Ezek a termékek közvetlenül a hajszálak belsejében regenerálják a felbomlott kötéseket és így 
segítenek a károsodott hajat erőssé és ellenállóvá tenni.  

Változatos étrend és megfelelő folyadékbevitel

Az egészséges haj titka sokszor belülről indul. Gondoskodj arról, hogy elegendő vizet igyál, és étrendedben legyenek változatosan olyan tápanyagok, amelyek a haj egészségét támogatják, például a hal, a diófélék, a tojás és a zöld leveles zöldségek fogyasztása kiválóan hozzájárul ehhez.

Hajápolás professzionális termékekkel

Keresd a professzionális termékeket, amelyek koncentráltabbak a hagyományos hajápolási termékektől, webshopunkon számos ilyen termék közül válogathatsz, amelyek a hidratálástól a védelmen át, a hajformázásig támogatják a hajtípusodnak megfelelő rutin kialakítását.

Kövesd ezeket a tippeket, és tartsd meg a hajad ragyogó szépségét a hidegebb hónapokban is. Ne felejtsd el meglátogatni webshopunkat a legjobb hajápolási termékekért, amelyek segíthetnek ebben az időszakban!

 

Irány a webshop!