BLOG

Ragyogó haj a hidegebb hónapokban

 

Az ősz beköszöntével nem csak ruhatárunkat kell átütemeznünk és megreformálnunk, hanem hajápolási rutinunkat is. A hűvösebb, párásabb időjárás, a fűtés miatti szárazabb levegő és a hidegebb szél mind hatással lehetnek hajunk egészségére és szépségére. A hajápolási rutin során fontos odafigyelni a hidratálásra, a védelemre és az ápolásra. Mutatunk néhány tippet, hogyan maradhat a hajad gyönyörűen ragyogó és egészséges ezekben a hónapokban.

 

 

Ha természetes szőke hajszíned van, akkor a világ népességének körülbelül 2%-ához tartozol, mivel a szőke gén meglehetősen ritkán öröklődő tulajdonság.

Ennek ellenére a szőke hajszín nagyon népszerű, sok ember számára egy álom megtestesítője. Azonban az álom hajszín ápolása rengeteg kihívást jelenthet, persze nem lehetetlen feladat, különösen, ha a megfelelő hajápolási rutint és termékeket választjuk.

Kép forrása: www.halocouture.com

Arcápolási rutinunkra minden nap, jobb esetben kétszer is, áldozunk 5-10 percet, ezzel ellentétben a heti 1-2 alkalommal történő hajmosást igyekszünk minél hamarabb letudni. Kötelező program helyett azonban tekinthetünk rá kikapcsolódásként vagy az öngondoskodás egyik formájaként. A legtöbben azt hiszik, hogy a hajmosás csak a haj megnedvesítését és samponnal történő átmasszírozását jelenti, azonban ennél sokkal többről van szó. A helyes hajmosás egy olyan alapvető része a hajápolási rutinunknak, amelyet sajnos hajlamosak vagyunk elkapkodni és nem megfelelően véghezvinni. Azonban, ha betartjuk a helyes technikai sorrendet és lépéseket, akkor máris rengeteget tettünk, hogy hajunk egészségesebb, ragyogóbb és könnyebben kezelhető legyen.

Kép forrása: weheartit.com