BLOG

Hajápolási rutin szőke hajra - Tippek otthonra, két szalonlátogatás között

2023.05.31 14:20

Ha természetes szőke hajszíned van, akkor a világ népességének körülbelül 2%-ához tartozol, mivel a szőke gén meglehetősen ritkán öröklődő tulajdonság.

Ennek ellenére a szőke hajszín nagyon népszerű, sok ember számára egy álom megtestesítője. Azonban az álom hajszín ápolása rengeteg kihívást jelenthet, persze nem lehetetlen feladat, különösen, ha a megfelelő hajápolási rutint és termékeket választjuk.

Kép forrása: www.halocouture.com

A szőkítési eljárás egy kémiai beavatkozás a hajon, mely során kisebb-nagyobb mértékben roncsolódik a haj szerkezete. Ennek jele lehet a szöszös, fénytelen haj és töredezett hajvég. A hajkötések felbomolhatnak, érdemes hajkötéserősítő vagy -sokszorozó hajápolókat is bevetni, hogy fenn tudd tartani a hajad rugalmasságát, fényét. A K18 és az Olaplex kifejezetten roncsolódott hajra fejlesztette ki a termékeit, ha szeretnél igazán szembetűnő változást elérni, érdemes bevezetni őket a rutinodba.    

Az egyik legfontosabb, hogy a szőkítési eljárást mindenképp bízd a profikra, hiszen az elérni kívánt színárnyalatok nagy szakértelmet és technikai tudást követelnek. A szalonlátogatások között pedig alakítsd ki a hajtípusodhoz passzoló rutint, mellyel sokáig élvezheted a csodás szőke fürtjeidet és nagyban segítheted a haj állagának javítását.

A lila pigment tartalmú professzionális hajápolók az egyik legfontosabb termékkategória, amelyet a szőke haj tulajdonosoknak ajánlatos alkalmazni. Ezek a termékek kifejezetten a szőke haj árnyalatának megőrzésére lettek fejlesztve. A lila pigment a haj sárgás árnyalatait semlegesíti, így a haj visszanyeri a ragyogó, hűvös tónusát. Sárgásabb tónusúvá válhat a haj a vízben lévő ásványi anyagoktól, amelyek könnyebben bejutnak a haj szerkezetébe, hiszen az eljárás során porózusabbá válik. Illetve egyes hajolajok használata miatt is bekövetkezhet a színárnyalat módosulása.

A lila pigment tartalmú hajápolók közé tartoznak a samponok, balzsamok, hajkondicionálók, hajolajak és leave-in hajmaszkok. Ezek a termékek különféle arányban tartalmaznak lila pigmentet. 

A professzionális hajápolási márkák közül kiemeltünk néhány termékcsaládot, melyekkel könnyen kialakíthatod az otthoni hajápolási rutinodat és a megfelelő intenzív ápolást adhatod a hajadnak. Minél többször használj ápoló pakolást, leave-int vagy hajolajat, mert a folyamatos szőkítés roncsolja a hajat, de nem mindegy, hogy mennyire!

 

Fanola No Yellow hamvasító termékek

Schwarzkopf Blondme termékek

Matrix Color Obsessed termékek

L'oreal Serie Expert Blondifier termékek

Olaplex Kötéserősítő termékek

 

Kövesd tippjeinket, hogy minél tovább élvezhesd csodás szőke frizurád!