BLOG

Mi az Olaplex titka? - Otthoni hajápolási útmutató és a helyes sorrend

2024.01.16 16:23

Mi az Olaplex termékcsalád titka?

 

A szép és egészséges haj mindig is kiemelt figyelmet kapott a szépségápolás világában, az egyéni vonzerő és önbizalom kiemelője volt. Azonban a hajunkat nap mint nap különböző káros hatásoknak tesszük ki, legyen szó napfényről, hajformázásról vagy kémiai kezelésekről. Az Olaplex, a fodrászkellék piac egyik meghatározó szereplője, kifejlesztette a hajkötéserősítő termékcsaládot, amely lehetővé teszi mindenki számára a professzionális hajápolást otthon is. A titka egy egyedülálló molekula, a Bisz-Aminopropil-diglikol-dimaleátot, amely újraegyesíti a felbomlott diszulfid kötéseket a haj szerkezetében. Ezáltal védi és helyreállítja a sérült hajat, megelőzi a hajvégek töredezettségének kialakulását és a szöszösödést.

Ebben a blogban megtudhatod, hogy hogyan állíts össze megfelelő otthoni alap hajápolási rutint az Olaplex termékek segítségével.

 

Az Olaplex Hajkötéserősítő Termékcsalád kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy otthoni környezetben is élvezhessük a professzionális hajápolás előnyeit. A helyes használati sorrend betartásával és a rendszeres alkalmazással hajunk nemcsak erősebb és egészségesebb lesz, de a mindennapi styling is könnyebbé válik. Lássuk mi a helyes sorrend:

 

 

1. Olaplex No. 3: Hajkötéserősítő kezelés

Az otthoni hajápolási rutin első lépése az Olaplex No. 3 Hair Perfector használata. Ez egy intenzív kondicionáló, kifejezetten az otthoni használatra lett tervezve, és segít megőrizni a haj egészségét a fodrászszalonban végzett kezelések között. A No. 3 otthoni hajápoló segít a hajszálak szerkezetének helyreállításában és a kémiai károk minimalizálásában. A helyes használat érdekében nedves hajra vigyük fel a terméket samponozás előtt, amennyiben kevésbé szennyezett a haj. Ha azonban ritkábban mosunk hajat vagy többféle hajápoló terméket használunk, ezért lehetnek maradványok a hajon, inkább két samponozás közé tegyük be a kezelést. Hagyjuk hatni legalább tíz percig, majd alaposan öblítsük le. 45 percnél tovább nem érdemes rajtahagyni, hiszen ennyi idő alatt kifejti a hatását.

2. Olaplex No. 4: Újjáépítő sampon

A következő lépés az Olaplex No. 4 Bond Maintenance Sampont alkalmazni. Ez a sampon regenerál és hidratál, szímos értékes növénykivonatot tartalmaz: acai bogyó, argán-, napraforgó-  mandulaolaj. Megőrizze a hajkötések egészségét, táplál és tovább erősíti azokat. Használata egyszerű: nedves hajra vigyük fel, masszírozzuk bele, majd alaposan öblítsük le. Ne feledd, hogy mindig kétszer samponozz! 3.

3. Olaplex No. 5: Hajkötéserősítő kondícionáló

A kondicionálás egy kulcsfontosságú lépés a hajápolási rutinban, hiszen a sampon megnyitja, a kondicionáló pedig lezárja a kutikulát, ami védi a haj belső szerkezetét a sérülésektől. Az Olaplex No. 5 Bond Maintenance Kondícionáló kiváló a hajkötések erősítésére és a hidratálásra. Vigyük fel a samponozás után nedves hajra, hagyjuk hatni pár percig, majd alaposan öblítsük le. A No. 5 kondícionáló argánavokádónapraforgó- és édes mandulaolaj hozzáadásával segít megőrizni a haj puhaságát és könnyen kezelhetőségét.

4. Olaplex No. 6: Hajápoló krém a mindennapokra

Az Olaplex No. 6 Bond Smoother egy könnyű hajápoló krém, amely segít megelőzni a haj töredezését és kiszáradását, ugyanakkor nem nehezíti el a hajat. Száraz vagy nedves hajra egyaránt alkalmazható, és hagyományos hajápoló termékként használható a mindennapi styling során. A kis mennyiségű krém alkalmazása elegendő, így a termék hosszú ideig kitart.

5. Olaplex No. 7: Olaj a tökéletes finishért

Az Olaplex No. 7 Bonding Oil egy könnyű, gyorsan felszívódó olaj, amely extra fényt és simaságot ad a hajnak. A száraz vagy nedves hajra is alkalmazható, és segít megelőzni a hajvégek szárazságát. Használata különösen ajánlott hajszárítás vagy hajkiegyenesítés után, a tökéletes finish eléréséhez. Pár csepp elegendő ebbúl a magas hatóanyagtartalmú olajból, hogy kifejtse jótékony hatását, így ár-érték arányban kiváló.

 

     

    Az otthoni használat lehetővé teszi, hogy folyamatosan erősítsük és tápláljuk hajunkat, nem csak akkor, amikor fodrászhoz látogatunk. Az Olaplex No. 3, 4, 5, 6 és 7 termékek kombinációja lehetővé teszi a professzionális hajápolás élményét otthon, így a hajunk mindig a legjobb formájában lesz.

     

    A SzépségPalettán megtalálod a termékcsalád tagjait, szerezd be őket kedvező áron és lépj szintet a hajápolásban!

     
    Ha szeretnél többet megtudni az Olaplex termékekről, vagy hasznos hajápolási tippekkel ismerkednél, kövess minket TikTok-on is: